Historiek

DEBETRA werd in 1990 opgericht door B. Declercq in Zwevegem-Knokke. Het bedrijf startte in de jaren ’90 met het uitvoeren van regionale transporten voornamelijk spaanderplaten. Dit transport werd uitgevoerd met een platte, open oplegger. 2 jaar later werd overgeschakeld op tautliners.

Halfweg de jaren ’90 groeide het bedrijf tot een 5-tal wagens en ook de transporten breidden zich verder uit richting buitenland. Dit was het moment voor de intrede van zijn vrouw C. Verhamme als dispatcher.

Vanaf de jaren 2000 kwam ook de zoon K. Declercq erbij en bouwde het zich verder uit. Die uitbreiding hield voornamelijk het vervoer van bouwmaterialen in. Dit gebeurde met gespecialiseerde kraanwagens.

Al snel werd de oorspronkelijke locatie voor het stallen van een 8-tal vrachtwagens te klein en zagen de zaakvoerders zich verplicht een ruimere site in te nemen. Dit is op heden nog steeds de plaats waar het bedrijf operationeel is te Heestert-Zwevegem.

In het jaar 2005 investeerde het bedrijf in zowel huifopleggers met meeneemheftruck alsook in kraanopleggers voornamelijk voor de bouwsector, dit om de klanten almaar beter te kunnen dienen. Vandaar de slogan “Flexible in all ways”.

Op heden stelt het bedrijf een 20-tal vrachtwagens te werk.